Posted on

Най-добрата диагностика за коли

най-добрата диагностика

Много често ни питате коя е най-добрата диагностика за коли? Този въпрос няма еднозначен отговор! В зависимост дали сте любител, който иска да знае какво се случва с колата му, или сте сервиз, който има нужда от универсална автодиагностика, ние можем да ви предложим различен модел…

Най-добрата диагностика? Различната автомобилна диагностика се оказва подходяща за различните видовете нужди и съответно ползватели. Понякога се търсят максимално много възможности и функции, а понякога се търси най-ниската цена. Ето как да изберем според вида ползватели.

За любители, които искат да следят живи данни и да четат и трият грешки, един обикновен OBD2 скенер е повече от достатъчен. Такива са базовите модели на Лаунч, Фоксуел и Конвей.

Можете да свалите и прочетете кратко упътване за работа с този вид скенери кодочетци от онлайн магазина безплатно.

За ентусиасти, които ровят по колите си и искат повече, имаме предложения за диагностика, които ще предложат повече функции като зануляване на сервизния интервал, опция за дпф регенерация на автомобила или възможност за смяна на спирачните накладки на коли, където е необходимо да се отворят спирачните апарати. При някои модели и марки вече и простата смяна на акумулатора не е чак толкова проста без диагностичен уред. Тук вече ще са необходими по-скъпи и с повече възможности уреди на Леоскан, Тинккар, Мукар, Кингболен и Лаунч.

Следващото ниво от автодиагностика е предназначено за професионалистите в сервизи.

Истината е, че ако сте голям специализиран сервиз на определена марка автомобили, то най-добрият вариант е да инвестирате в оригинална официално сертифицирана диагностична техника за марката. Може би дори ще имате нужда да докажете и покриете определени стандарти на работа и да имате обучен диагностик. Това не винаги е възможно и затова има решение.

Цената и големия брой на тези уреди е най-голямата спънка и затова предлагаме универсална диагностика от реномирани марки. Тя ще върши чудесна работа, а и цената е съобразена със специфичните ви нужди. Тук говорим за специални функции като калибрации, кодиране, адаптации и необходимост от двупосочна комуникация. Поддържаните комуникационни протоколи са повече и по-специфични. Тук лидерите са Лаунч, Тинккар, Фоксуел, Леоскан…

Можем да предложим и автодиагностика за лекотоварни и тежкотоварни камиони, както и за селскостопанска техника. Такива модули се предлагат от Лаунч и Тинккар. Има и бюджетни решения от Ансел например.

За мотори, АТВ, зимни шейни и други, може да предложим диагностична техника от ОБДСТАР. Те предлагат и диагностика за морска техника – лодки, извънбордови двигатели и други.

Затова разгледайте всичките ни предложения и ако имате допълнителни въпроси, свържете се с нас за консултация и при желание тест на автомобилната диагностика на място в офиса ни в София на бул. Ал. Пушкин 39.