Posted on

Почистване с орехови черупки – декарбонизиране

Autool HTS558

Нека да започнем от малко по-отдалеч и да видим какво са въглеродните отлагания и защо са вредни за двигателя. Как се образува въглеродното натрупване във всмукателните колектори и какво е декарбонизацията. Защо почистване с орехови черупки е бързо и безвредно за двигателя

Въглеродните отлагания и натрупвания са страничен продукт от горенето в двигателя, който идва от непълното изгаряне на горивото в бензиновите двигатели. Тези черни сажди залепват и втвърдяват върху вътрешните компоненти на двигателя като дюзи на инжектори, стени на цилиндри, всмукателни клапани и др.

Може да звучи изненадващо, но по-новите двигатели с подобрена технология за отделяне на по-малко емисии вредни газове, са по-податливи на проблеми с двигателя, причинени от натрупване на въглерод.

Модерните бензинови двигатели с директно впръскване са по-склонни да страдат от натрупване на въглерод. Те използват системи с високо налягане, които впръскват горивото директно в горивната камера на двигателя. Това води до по-ефективно и пълно изгаряне с цел намаляване на емисиите и подобряване на мощността. Това всъщност кара тази ефективна технология да причини натрупването на въглерод върху всмукателните клапани, тъй като горивото не е в състояние да прочисти клапаните.

Изобилието от въглеродни отлагания може да доведе до неефективност на двигателя, което може да го повреди и да причини отказ на критични компоненти. С развитието на това натрупване нараства корозията и тежестта на износване в двигателя. Въглеродните отлагания могат да нарушат въздушния поток, карайки двигателя да работи извън спецификациите. Това води до експлоатационна турбуленция, която прави съотношението въздух-гориво непоследователно.

Така двигателя получава богати и бедни смеси, които са неблагоприятни за дългосрочната надеждност и причиняват горещи точки в горивната камера на двигателя. Горещите точки влияят драстично на ефективността на двигателя. Областите, където се е локализирало натрупването на въглерод, вероятно ще претърпят прегряване, поради естеството на въглерода да „задържа“ топлина. Това също може да доведе до детонации.

Симптомите на натрупване на въглерод в двигателя включват:

  • повредени сензори от замърсяване
  • черен дим от изпускателната система
  • груб и неравномерен празен ход
  • прекъсвания на запалването
  • намалено ускорение
  • загуба на мощност
  • недостатъчното изгаряне на горивото и намаленото съотношение въздух-гориво,
  • повишен разход на гориво,
  • записване на грешки в паметта на компютъра.

И тук на помощ идва метода за почистване с орехови черупки!

Това почистване успява да премахне дълбоко силно лепкавите въглеродни отлагания върху всмукателния колектор, всмукателните и изпускателните клапани.

Операцията е лесна за изпълнение, защото не е свързана с цялостно разглобяване на двигателя. Така почистването с орехови черупки отнема много по-малко време.

Не се използват силни химични вещества. Няма толкова разглобяване. Щадите околната среда от замърсяване и себе си от вредните отлагания.

Вижте цената на HTS558 Бластираща машина от Autool – декарбонизатор в онлайн магазина.

HTS558 машина за почистване с орехови черупки

Original price was: 1,299.00 лв..Current price is: 1,199.00 лв.. с ДДС

Autool HTS558

В наличност (може да бъде поръчан и преди запълване на наличност)