В серия от публикации ще ви запознаем с основите на автодиагностиката, ще разберете за начините за комуникация с автомобилите и използваните технологии, ще прочетете за предлаганите в онлайн магазина уреди за автомобилна диагностика и техните функции, сравнения на различни модели и тестове с тях.
Следете блога за промоции и се запишете в информационния ни бюлетин, за да ги научавате първи.
CarDiary - полезно приложение за всички автомобилисти
Приложението е насочено изцяло към българския потребител и е пълно с много полезни функции, с които да улесняват поддръжката на автомобила
Thinkcar Thinksafe - професионална диагностика с цена на ОБД2 скенер
Цената винаги е определящ фактор при покупката на автомобилна диагностика. Производителите знаят това и много добре си правят сметката как да измъкнат повече пари от клиентите си. Затова наличието на универсална диагностика, покриваща всички контролери в автомобилите, която е с безплатни доживотни ъпдейти и на ниска цена, изглежда като чудо!
Упътване на български за ОБД2 диагностика
Тук ще намерите кратко упътване написано на разбираем български език за начинаещи за работа с най-разпространените уреди за четене на грешки по OBDII стандарта.
Ancel HD601 - евтина диагностика за камиони
Даигностиката за камиони и тежкотоварни автомобили по принцип е скъпо удоволствие, а и предложенията не са много. Ancel / Ансел обаче предлага модела HD601 на много ниска цена
Launch CRP919X - достоен ъпгрейд на предшественика CRP909X
Когато клиентите ни питат каква диагностика бихме предложили за малък сервиз и ограничен бюджет около 1000 лева, досега беше необходимо да се направят някои компромиси. Дали в увеличаване на бюджета или например компромис в покритието на автомобилите и в броя специални функции. Изборът беше между моделите на Лаунч CRP909X или Фоксуел i50 PRO – всеки със своите предимства и недостатъци. Сега вече тук се намесва и подобрената версия на Лаунч CRP919X от 2022 година.
Launch Creader elite - диагностика за Ауди, БМВ, Мерцедес
вторник , 16 август 2022 launch creader elite launch creader audi bmw mercedes benz
Понякога ни трябва бюджетно решение само за една марка, но с възможностите на скъпите универсални автомобилни диагностични модели. С линията CReader elite от Лаунч са уцелили в десятката ентусиастите, които не искат да дават големи суми, а в същото време са с по-високи потребности.
Адаптер за Мерцедес-Бенц - 38 пина към 16 пина
Водени от трудностите с търсенето на работеща кръгла 38-пина букса за стари модели на Мерцедес, която да работи с автодиагностика на Лаунч, Тинккар и другите марки диагностика, се наложи да намерим реално работещо решение.
OBD2 адаптер - раздвоител
понеделник , 11 април 2022 obd2 splitter раздвоител обд2 разклонител
Случвало ли ви се е да трябва да тествате един и същи автомобил с два различни уреда бързо един след друг? А трябвало ли е да можете да четете данните от автомобила през два уреда едновременно?
Launch CR629 - диагностика на супер цена с най-полезните функции
сряда , 9 март 2022 launch cr629 BMS reset OIL reset SAS reset
С моделът CR629 Лаунч се цели в групата на любителите, които имат нужда от малко повече от прости базови OBD2 функции. Най-разпространените проблеми в автомобила, след записаните грешки в двигателя (ECU), са проблемите с еърбег (SRS) или спирачната (ABS) система. За да допълнят  и разширят възможностите на CR629, от Лаунч са избрали да добавят 3 специални функции: OIL reset - зануляване на инспекцията в километража след смяна на масло BMS reset - изчистване и калибриране на модула за заряд в акумулатора след смяната му SAS reset - калибриране на ъгъла на завиване в лентовия кабел на волана при смяна на компоненти по окачването на автомобила
THINKOBD20 и THINKOBD100 - базова автодиагностика за всеки
понеделник , 28 февруари 2022 thinkcar thinkobd20 thinkobd100 obd2
Автодиагностика от Thinkcar е по-известна с професионалната си диагностична техника за сервизи. С THINKOBD серията обаче, Thinkcar / Тинккар са помислили и за потебителите, имащи нужда от базови OBD2 функции. Доста от тях просто се нуждаят бързо от информация защо е светнала "лампата с подводницата" на километража - check engine light. Нямат време да зпазват час за сервиз и искат да разберат бързо какво се случва с автомобила и дали е опасно да продължат да шофират със светната лампа. Затова просто вземете THINKOBD20 или THINKOBD100 и го включете в OBDII порта на автомобила си и включете запалването, за да започнете сканирането.
Адаптер за БМВ - 20 пина към 16 пина
И тук водени от трудностите с търсенето на работеща кръгла 20-пина букса за стари модели на БМВ, която да работи с автодиагностика на Лаунч, Тинккар и другите марки диагностика ни доведе до модела на Аутуул. Повечето предлагани в България адаптери работят само с Аутоком и не са опроводени правилно за пълна функционалност. Тук Аутуул адаптера върши страхотна работата. Вижте в магазина AUTOOL BMW 20-16 адаптера за цена.
Black Friday 2021 в автодиагностика.net
сряда , 24 ноември 2021
Период на провеждане на промоцията: 26.11.2021 до 30.11.2021 година. Промоцията важи за всички продукти на автодиагностика.net в интернет магазина. Участието в промоцията е обвързано със закупуването на продукт, предлаган от сайта www.автодиагностика.net.
Autel ML529HD - диагностика за камиони на достъпна цена
четвъртък , 18 ноември 2021 ml529hd диагностика за камиони autel
Когато търсите диагностика за камиони, но цената е определяща, предложенията не са много. Тук на помощ идват от Autel с модела ML529HD. Това е ъпгрейдвана версия на ML529 подобрена с покритие на камиони, използващи комуникационните протоколи SAE-J1939 и SAE-J1708.
За измамите в сервизите
петък , 10 септември 2021
Много често собственици на автомобили се оплакват от измами в сервиза, в който са оставили колата си за ремонт. Обикновено това се случва в малки гаражни сервизи, където им се предлагат по-евтини услуги за ремонт. Официалните представители по-трудно биха направили такова нещо, защото има контрол на по-високо ниво, а и те самите обикновено нямат сметка да лижат клиентите си. В малките сервизи обаче нещата не винаги стоят така и посещението там крие своите рискове. Възползват се от липсата на технически познания у клиента и го заблуждават за състоянието на неговия автомобил, а също така и с ремонта, който трябва да му бъде направен. Така се оказва, че той ще плати по-висока цена за ремонт, без да е имало нужда.
Най-добрата диагностика за коли
Много често ни питате коя е най-добрата диагностика за коли? Този въпрос няма еднозначен отговор! В зависимост дали сте любител, който иска да знае какво се случва с колата му, или сте сервиз, който има нужда от универсална автодиагностика, ние можем да ви предложим различна автомобилна диагностика...
Стандарти за комуникация
понеделник , 24 май 2021
Какви са протоколите за комуникация с автомобила? Автодиагностиката се свързва с автомобила и системите му посредством различни комуникационни стандарти. Всички от тях са стандартизирани и унифицирани, но някои от тях са използвани ексклузивно само от едни производители на автомобили, а други се използват от всички...
Автодиагностика
понеделник , 17 май 2021
Какво е диагностика на автомобил? Диагностика на автомобил е най-общо казано пълна проверка на състоянието на системите в автомобила чрез използването на специализирани уреди за автомобилна диагностика...
Търсене