Posted on

Launch CR629 – OBD2 диагностика с най-полезните функции

launch cr629

Моделът Launch CR629 се цели в групата на любителите, които имат нужда от малко повече от прости базови OBD2 функции. Най-разпространените проблеми в автомобила, след записаните грешки в двигателя (ECU), са проблемите с еърбег (SRS) или спирачната (ABS) система.

Launch CR629 вече е добър ОДБ2 кодочетец, но за да допълнят и разширят възможностите му, от Лаунч са избрали да добавят 3 специални функции:

 • OIL reset – зануляване на инспекцията в километража след смяна на масло
 • BMS reset – изчистване и калибриране на модула за заряд в акумулатора след смяната му
 • SAS reset – калибриране на ъгъла на завиване в лентовия кабел на волана при смяна на компоненти по окачването на автомобила

Launch CR629 поддържа основните ОБД2 функции и протоколи за комуникация с компютъра на автомобила – ECU: 

 • четене и изтриване на грешки (read/erase dtc),тест за статус на готовност на системите за екология (i/m readiness),
 • графично представяне на поток данни (data stream),
 • показване на моментната информация при възникване на проблем (freeze frame),
 • тест на ламбда/кислороден сензор (o2 sensor),
 • идентифициране на вин номера на автомобила (vin number),
 • тест на системите (component test),
 • тест на спирачната система (ABS – Anti-lock Breaking System),
 • тест на еърбег системата (SRS – Airbag SRS System).

Нещо повече – CR629 ви позволява да използвате функцията за диагностика, идентификация, живи данни и активни тестове на компонентите по системите ABS и SRS. Можете да задействате всеки сензор или модул и така да го тествате за възможни проблеми.

За активни тестове се поддържат марките: BMW, CHRYSLER, PORSCHE, FIAT, RENAULT, FORD&MAZDA, GM, AUDI, BENZ, CITROEN, PEUGEOT, SMART, VOLVO, VW ,Honda, Toyota, Kia, Nissan, HYUNDAI, Jaguar, Land Rover.

А за системна диагностика – четене на контролера за текущата му версия, четене и триене на грешки записани в паметта на контролера, изобразяване на живи данни от контролера се поддържат следните марки: ACURA, AUDI, BENZ, BMW, CHRYSLER, CITROEN, DACIA, DAEWOO, FIAT, GM, HOLDEN, HONDA, HYUNDAI, INFINITI, JAGUAR, ISUZU, KIA, LANDROVER, MAZDA, MINI, MITSUBISHI, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, PORSCHE, RENAULT, SAAB, SEAT, SKODA, SMART, SPRINTER, SUBARU, SUZUKI, TOYOTA, USAFORD, VOLVO, VW

Препоръчително е да видите на сайта на производителя дали точно вашият модел се поддържа. Това може да направите и при нас.

Комбинацията от добавени полезни екстри за всеки един запален водач, който обича сам да обслужва автомобила си, на супер изгодна цена прави CR629 истински незаменим помощник.

Вземете и кратко упътване на български за работа със скенерите по стандарта от онлайн магазина ни безплатно.

А безплатните доживотни ъпдейти през компютър, го правят истински ценен!